Menu

Vrienden

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt baanbrekend hersenonderzoek.

De vraag “Hoe werken onze hersenen?” is één van de grootste wetenschappelijke vraagstukken op dit moment. Alles wat wij als mens denken, doen en laten gebeurt door onze hersenen. Het Nederlands Herseninstituut doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de werking van dit orgaan dat zo ontzettend veel processen in ons lichaam aanstuurt.

Het onderzoek van het Nederlands Herseninstituut is baanbrekend en langzaam maar zeker ontrafelen wij het brein steeds verder: Hoe werken onze hersenen, welke afwijkingen kunnen optreden en wat is daarvan de oorzaak? En hoe kunnen we deze voorkomen of beter behandelen? Onze onderzoeksresultaten delen wij met academische ziekenhuizen en universiteiten en vaak werken wij voor onze onderzoeken ook samen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we steeds meer over onze hersenen en worden oorzaken van en oplossingen voor hersenziekten gevonden.

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt dit baanbrekende onderzoek. U kunt ons daarbij helpen. Iedere donatie is van harte welkom.

Op vrijdagmiddag 17 maart, tijdens de Brain Awareness Week, organiseert het Nederlands Herseninstituut het symposium “Verstand van Hersenen: symposium over baanbrekend hersenonderzoek” in de Balie in Amsterdam. Tijdens het symposium zijn er lezingen van toponderzoekers Dick Swaab, Helmut Kessels en Eus van Someren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere slapeloosheid, de ziekte van Alzheimer en het depressieve brein. Inge Huitinga vertelt hoe menselijk materiaal voor hersenonderzoek wordt verzameld. De middag wordt afgesloten met een panelinterview met Pieter Roelfsema, directeur van het Nederlands Herseninstituut en andere hersenonderzoekers. De presentatie van de middag is in handen van Paul Witteman.

Programma >>
Kaartjes >>

Word nu vriend van het Herseninstituut voor minimaal € 25 per jaar en krijg het boek ‘Ons Creatieve Brein’ van Dick Swaab (ter waarde van € 29,99) cadeau en krijg korting op de toegangsprijs.
Klik hier om vriend te worden >>

Steunen