Menu

Een moleculaire straf-en-beloning benadering

Welke hersengebieden houden zich bezig met handelingenreeksen?

Blauw licht maakt ons hyper - geeft rood licht ons rust?

Patiënten slapen slecht in ziekenhuizen

Nederlands Herseninstituut

Ons brein is het meest complexe en fascinerende orgaan dat we hebben. Alles wat we doen, denken, voelen en beleven ligt opgeslagen in onze hersenen. Wat is erin te zien en wat kunnen we ervan leren? Bij het Nederlands Herseninstituut zoeken we naar antwoorden op deze vragen.

Publicaties

Denys/Willuhn Groep

D. Denys Is Euthanasia Psychiatric Treatment? American Journal of Psychiatry 175 (2018) 822-823 Download

Lohmann Groep

Dragos Niculescu, Kristin Michaelsen-Preusse, Ülkü Güner, René van Dorland, Corette J Wierenga, C. Lohmann A BDNF-Mediated Push-Pull Plasticity Mechanism for Synaptic Clustering Cell Reports 24 (2018) 2063-2074 Download

De Zeeuw Groep

Catherine A French, María Fernanda Vinueza Veloz, Kuikui Zhou, Saša Peter, Simon E Fisher, Rui M Costa, Chris I De Zeeuw Differential effects of Foxp2 disruption in distinct motor circuits Molecular Psychiatry (2018)

Bekijk alles

Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van:

  • Ontwikkelingen bij het Nederlands Herseninstituut
  • Publicaties van het Nederlands Herseninstituut
  • Ontwikkelingen in onderzoek
  • Interessante artikelen

Wij gebruiken MailChimp als ons marketing-automatiseringsplatform. Door het klikken op de verzend knop, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.


Help mee

Uw bijdrage besteden wij volledig aan het baanbrekende onderzoek van het Nederlands Herseninstituut. Is er een onderwerp waar u zich bij betrokken voelt en zou u graag specifiek voor dat onderwerp een donatie willen doen, neemt u dan vooraf contact met ons op via vrienden@nin.knaw.nl. Dan kijken we samen of er een onderzoeksgroep is die daarbij past.

Steun ons