Menu

Amsterdamse Bos Golf groot succes

Dinsdagavond 3 juli overhandigde Erik Schuiteman van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn in het Amsterdamse Bos een cheque van 52.500 euro aan Inge Huitinga, directeur van de Nederlandse Hersenbank. Het geld wordt besteed aan onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen, vooral bij de ziekte van Parkinson.

 

Erik Schuitman (l) overhandigt een cheque met de opbrengst van het toernooi aan Inge Huitinga

Het bedrag werd dinsdag bijeengebracht tijdens de achtste editie van het Amsterdamse Bos Golf. De leden van de Rotary Club hadden in samenwerking met het Amsterdamse Bos het bos voor 1 dag omgetoverd in een heuse 18 holes golfbaan. Ruim 100 golfers kwamen tijdens de ronde door het bos bij verschillende uitdagingen en verrassende obstakels tegen. Naast het toernooi was er in de middag ook nog een golf clinic. De dag werd afgesloten met een veiling en een loterij. De sfeer zat er bij de golfers, vrijwilligers en hoofdsponsor Largo Resorts de hele dag goed in.

“Dankzij de donatie van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn kan de Hersenbank onderzoeken hoe vaak en waarom deze diagnose misgaat, in het bijzonder bij de ziekte van Parkinson en gerelateerde dementie en zodoende het belang van postmortaal onderzoek onderbouwen,” aldus Inge Huitinga.