Menu
Dick Swaab

Swaab Groep

Dick Swaab presenteert nieuw boek ‘Ons creatieve brein’

img_0369Op woensdag 21 september vond de boekpresentatie van Ons creatieve brein, het nieuwe boek van Dick Swaab plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam. Na een interessante lezing van Dick Swaab over het verband tussen creativiteit en de hersenen nam de directeur van het Rijksmuseum, Taco Dibbits, het eerste exemplaar in ontvangst.

 

img_0361In Ons creatieve brein toont Dick Swaab wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing hiervan. Muziek en beeldende kunst zijn niet alleen creatieve vormen van communicatie, maar blijken ook van therapeutische waarde te kunnen zijn bij hersenziekten. De manier waarop onze hersenen zich ontwikkelen, beïnvloedt onze beroepskeuze en ons beroep heeft ook een effect op de structuur en functie van onze hersenen. Vele maatschappelijke consequenties van het hersenonderzoek, zoals voor partnerkeuze, filosofie en strafrecht, worden besproken.

Ons creatieve brein is vanaf 23 september verkrijgbaar bij de boekhandel.

Delen
Dick Swaab

Swaab Groep

De onderzoeksgroep neuropsychiatrische stoornissen heeft als doel, de oorzaak van hersenziekten te begrijpen en zo te komen tot nieuwe therapeutische strategieën. Het uitgangspunt is meestal het hersenweefsel van overleden donoren van de Nederlandse hersenbank.

De onderzoeksgroep richt zich op:

Andere hersenziekten

Tevens wordt onderzoek gedaan naar hersenontwikkeling en het effect van chemische stoffen hierop, veroudering, Schizofrenie, Prader-Willy syndroom, Narcolepsie, de ziekte van Huntington, MS, hypertensie en diabetes.

Lees meer