Steun ons werk
Decorative header background

Human Frontier Science Program Award uitgereikt aan Jake Westerberg

6 april 2023

De International Human Frontier Science Program Organization (HFSPO) heeft de 52 Fellowship Awards aangekondigd voor ’s werelds meest uitmuntende jonge biowetenschappers, gekozen uit in totaal 429 ingediende aanvragen. Jake Westerberg, onderzoeker van het Nederlands Herseninstituut, kreeg een HFSP-beurs op lange termijn voor het in kaart brengen van functionele bindweefsel voor bewuste waarneming onder toezicht van Pieter Roelfsema. Gefeliciteerd Jake!

De HFSP langetermijnbeurzen zijn bedoeld voor postdoctorale wetenschappers in de biologie. In totaal werden 46 langetermijnbeurzen toegekend aan de allerbeste jonge wetenschappers ter wereld die originele benaderingen hebben voorgesteld op het grensvlak van het biowetenschappelijk onderzoek. Het HFSP-beurzenprogramma financiert innovatieve, baanbrekende projecten die het potentieel hebben om de kennis op het vakgebied te bevorderen of een nieuwe benadering van een onderzoeksprobleem mogelijk maken. Onderzoek met een hoog risico wordt ook ondersteund.

Langetermijnbeurzen bieden drie jaar steun aan de wetenschappers met een diploma in de biowetenschappen om in een uitstekend laboratorium naar keuze in een ander land een opleiding op een nieuw onderzoeksgebied te volgen. Van de wetenschappers wordt verwacht dat zij hun horizon verbreden en zich op een nieuw onderzoeksgebied begeven dat verschilt van hun doctoraalstudie of eerdere postdoctorale opleiding. De beurzen van het HFSP genieten een uitstekende reputatie!

Om de lijsten van alle 2023 HFSP-beurzen te zien, klik hier.

Groep

Steun ons werk

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt baanbrekend hersenonderzoek. U kunt ons daarbij helpen.

Steun ons werk