Steun ons werk
Decorative header background

Chris Klink winnaar eerste NIN Open Data Award

26 september 2022

Het directie van het NIN, de datamanager en de datacommissie willen alle onderzoekers van het NIN stimuleren om hun experimentele data zo goed mogelijk te ordenen, op te slaan en te delen, zodat onze resultaten reproduceerbaar en herbruikbaar zijn. Omdat de beloningen voor goed databeheer vaak in de toekomst liggen, hebben ze de beloning enigszins naar voren gehaald door het instellen van de NIN Data award.

Er werden nominaties ontvangen en de onafhankelijke jury, bestaande uit Birte Forstmann, een groot pleitbezorger van open science en het delen van data, selecteerde Chris Klink als de eerste ontvanger van de NIN Open Data Award. Het juryrapport prees de publicatie van een specifieke dataset en analysecode waarvoor de nominatie werd ontvangen, evenals het algehele sterke spoor van Chris Klink om data en code op een open en toegankelijke manier te delen volgens de FAIR-principes.

Chris Klink ontving de prijs op een symposium van 9 september geheel gewijd aan open data in neurowetenschappen. De prijs bestond uit een afgietsel van een Mesopotamische kleitablet met zelfbeschrijvende data die de tand des tijds hebben doorstaan ​​en een cheque van 250 euro.

Steun ons werk

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt baanbrekend hersenonderzoek. U kunt ons daarbij helpen.

Steun ons werk