Steun ons werk
Decorative header background

Human Brain Project Innovatie Prijs uitgereikt aan Pieter Roelfsema

31 maart 2023

Gisteren is de 2023 Human Brain Project Innovatie Prijs uitgereikt aan Pieter Roelfsema, Gefeliciteerd! Tijdens het slot van het Human Brain Project in Marseille is de prijs toegekend aan Prof. Pieter Roelfsema en zijn team. Roelfsema ontving de prijs voor het ontwerpen van een hersenprothese om het gezichtsvermogen te herstellen bij mensen die op latere leeftijd blind zijn geworden. Het innovatie-evaluatiecomité benadrukte: “De door ons geselecteerde innovaties hadden allemaal een grote maatschappelijke impact, en deze impact had niet tot stand kunnen komen als het werk niet van zeer hoge kwaliteit was.”

Foto gemaakt door Maarten Schuth

Roelfsema zei: “Ik ben de mensen van het Human Brain Project dankbaar, die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt en wiens hulp veel verder ging dan de financiering, door onmisbare computationele instrumenten te leveren, zoals de virtuele atlas van het menselijk brein.”

Het Human Brain Project lanceerde de Innovatie Prijzen om projectonderzoekers te erkennen in hun rol van ‘pioneer’ en om wetenschap te eren om patiënten te helpen. De prijs geeft interne en externe zichtbaarheid aan hun inspanningen voor de exploitatie van hun onderzoeksresultaten. De eerste Innovatie Prijs van het Human Brain Project is in het eerste semester van 2021 toegekend aan Viktor Jirsa en het Virtual Epileptic Patient (VEP)-team.

Wij feliciteren graag ook de andere Innovatie Prijswinnaars van 2022 en 2023, Viktor Jirsa, Marcello Massimini, Yannis Ioannidis en Philippe Ryvlin, met hun baanbrekende werk!

Lees meer over het Human Brain Project en de toegekende innovatieprijzen.

Groep

Steun ons werk

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt baanbrekend hersenonderzoek. U kunt ons daarbij helpen.

Steun ons werk