Menu
Valeria Gazzola

De Zeeuw Groep Gazzola groep

NWO investeert 2,5 miljoen in nieuw onderzoekscentrum

Onderzoekers van het Nederlands Herseninstituut, het Erasmus MC en de TU Delft ontvangen 2,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Onderzoek (NWO). Zij ontvangen dit bedrag voor een nieuw centrum genaamd CUBE: Centre for Ultrasound and Brain Imaging at Erasmus MC.

In dit centrum willen wetenschappers met een nieuw soort echografie de doorbloeding van de hersenen beter zichtbaar maken. Door de snelheid en precisie van deze afbeeldingstechniek kunnen hersenwetenschappers beter begrijpen hoe hersengebieden samenwerken en kunnen neurochirurgen tumoren beter onderscheiden van gezond hersenweefsel tijdens operaties.

NWO-groot

Grote investeringen doen in vernieuwende apparatuur en dataverzamelingen kan met Investeringen NWO-groot. Met dit programma financiert NWO grote wetenschappelijke faciliteiten, waarbinnen wetenschappers uit heel Nederland samenwerken, vaak ook met internationale partners. NWO ontving 24 aanvragen voor het programma Investeringen NWO-groot 2017-2018. Zeven projecten hebben een subsidie ontvangen. De toegekende NWO-bijdrage varieert van ongeveer 1,5 tot 3,5 miljoen euro.

Delen

De Zeeuw Groep

Een van de belangrijkste uitdagingen in de neurowetenschappen is om te ontrafelen hoe het geheugen werkt. De groep van Chris de Zeeuw probeert dit centrale thema te onderzoeken door de signalen van de kleine en de grote hersenen te bestuderen tijdens het aanleren van bewegingen.

 

Lees meer
Valeria Gazzola

Gazzola groep

Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de Engelse pagina’s.

Stages

Heb je interesse in een stage bij het Social Brain Lab? Lees dit document dan goed door: stages social brain lab.

Lees meer