Menu

De Zeeuw Groep

Een van de belangrijkste uitdagingen in de neurowetenschappen is om te ontrafelen hoe het geheugen werkt. De groep van Chris de Zeeuw probeert dit centrale thema te onderzoeken door de signalen van de kleine en de grote hersenen te bestuderen tijdens het aanleren van bewegingen.

Onderzoek naar de kleine hersenen

Chris de Zeeuw vertelt in het kort over zijn onderzoek

 

Interview voor Erasmus Studio

Chris de Zeeuw slaagde er – onder meer dankzij nieuwe, zeer nauwkeurige meettechnologie – in om voor het eerst inzichtelijk te maken wat er in de hersenen gebeurt als we een gedachte hebben, ons concentreren of een keuze proberen te maken. Zijn bevindingen (die leidden tot publicaties in Nature en Science Advances) worden alom bejubeld en gezien als een paradigmashift in het hersenonderzoek.

Publicaties

De Zeeuw Groep

Daniela Carulli, Robin Broersen, Fred de Winter, Elizabeth M Muir, Maja Mešković, Matthijs de Waal, Sharon de Vries, Henk-Jan Boele, Cathrin B Canto, Chris I De Zeeuw, Joost Verhaagen Cerebellar plasticity and associative memories are controlled by perineuronal nets Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 117 (2020) 6855-6865 Download

Alle publicaties

Contact