Menu

De Zeeuw Groep

Een van de belangrijkste uitdagingen in de neurowetenschappen is om te ontrafelen hoe het geheugen werkt. De groep van Chris de Zeeuw probeert dit centrale thema te onderzoeken door de signalen van de kleine en de grote hersenen te bestuderen tijdens het aanleren van bewegingen.

Onderzoek naar de kleine hersenen

Chris de Zeeuw vertelt in het kort over zijn onderzoek

 

Interview voor Erasmus Studio

Chris de Zeeuw slaagde er – onder meer dankzij nieuwe, zeer nauwkeurige meettechnologie – in om voor het eerst inzichtelijk te maken wat er in de hersenen gebeurt als we een gedachte hebben, ons concentreren of een keuze proberen te maken. Zijn bevindingen (die leidden tot publicaties in Nature en Science Advances) worden alom bejubeld en gezien als een paradigmashift in het hersenonderzoek.

Publicaties

De Zeeuw Groep

Sander Lindeman, Sungho Hong, Lieke Kros, Jorge F Mejias, Vincenzo Romano, Robert Oostenveld, Mario Negrello, Laurens W J Bosman, Chris I De Zeeuw #2 Cerebellar Purkinje cells can differentially modulate coherence between sensory and motor cortex depending on region and behavior Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 118 (2021) Download

Alle publicaties

Vacatures


Geen vacatures beschikbaar
Bekijk alle vacatures

Contact