Menu

De Zeeuw Groep

Een van de belangrijkste uitdagingen in de neurowetenschappen is om te ontrafelen hoe het geheugen werkt. De groep van Chris de Zeeuw probeert dit centrale thema te onderzoeken door de signalen van de kleine en de grote hersenen te bestuderen tijdens het aanleren van bewegingen.

Onderzoek naar de kleine hersenen

Chris de Zeeuw vertelt in het kort over zijn onderzoek

 

Interview voor Erasmus Studio

Chris de Zeeuw slaagde er – onder meer dankzij nieuwe, zeer nauwkeurige meettechnologie – in om voor het eerst inzichtelijk te maken wat er in de hersenen gebeurt als we een gedachte hebben, ons concentreren of een keuze proberen te maken. Zijn bevindingen (die leidden tot publicaties in Nature en Science Advances) worden alom bejubeld en gezien als een paradigmashift in het hersenonderzoek.

Publicaties

De Zeeuw Groep

Nora Vrieler , Sebastian Loyola , Yasmin Yarden-Rabinowitz , Jesse Hoogendorp , Nikolay Medvedev , Tycho M Hoogland , Chris I De Zeeuw , Erik De Schutter , Yosef Yarom , Mario Negrello , Ben Torben-Nielsen , Marylka Yoe Uusisaari Variability and directionality of inferior olive neuron dendrites revealed by detailed 3D characterization of an extensive morphological library Brain Structure & Function (2019) Download

Alle publicaties

Vacatures


Geen vacatures beschikbaar
Bekijk alle vacatures

Contact