fbpx
Menu

Salta Groep

Wij onderzoeken hoe de Ziekte van Alzheimer het ontstaan van nieuwe zenuwcellen beïnvloedt.

Het ontstaan van nieuwe zenuwcellen in de hersenen is een proces wat tot het tiende levensjaar plaatsvindt. Onze onderzoeksgroep onderzoekt hoe dit proces wordt beïnvloed door de ziekte van Alzheimer en of het kan worden gebruikt om de afstervende hersenen te ‘verjongen’ en geheugenverlies tegen te gaan.

In het ‘Neurogenese & Neurodegeneratie‘ lab maken we gebruik van moleculaire en beeldvormende benaderingen om de complexiteit van het ontstaan van zenuwcellen in kaart te brengen.

Het uiteindelijke doel van ons onderzoek is om te begrijpen hoe het ontstaan van zenuwcellen kan bijdragen aan de veerkracht van de hersenen tegen de ziekte van Alzheimer en of het gebruiken van het proces van het ontstaan van zenuwcellen het geheugen bij Alzheimerpatiënten kan verbeteren.

twitter_logo_blueVolg de onderzoeksgroep op Twitter

Publicaties

Salta Groep

Lin Zhang, Paul J Lucassen, Evgenia Salta, Peter D E M Verhaert, Dick F Swaab #2 Hippocampal neuropathology in suicide: Gaps in our knowledge and opportunities for a breakthrough. Neuroscience and Biobehavioral Reviews 132 (2022) 542-552 Download

Alle publicaties

Vacatures


Geen vacatures beschikbaar
Bekijk alle vacatures

Contact