fbpx
Menu
Illustration of a brain with firing neurons

Swaab Groep

Engelse vertaling van Dick Swaab’s ‘Ons creatieve brein’

Dick Swaab’s Ons creatieve brein is nu ook in het Engels beschikbaar in de vorm van een e-book. Het boek geeft een inkijk in hoe de interacties tussen de hersenen en onze omgeving ons tot mens maken.

Zo draagt onze omgeving niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van onze hersenen, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en de genezing hiervan. Uitingen van creativiteit, zoals muziek en beeldende kunst, blijken van therapeutische waarde te kunnen zijn bij hersenziekten. De ontwikkeling van onze hersenen heeft invloed op onze beroepskeuze, en onze beroepskeuze heeft een effect op de structuur en functie van onze hersenen. Deze en meer onderwerpen worden besproken in de succesvolle opvolger van Wij zijn ons brein.

Het e-book is verkrijgbaar via het internet.

 

 

 

Delen
Illustration of a brain with firing neurons

Swaab Groep

Dick SwaabDe onderzoeksgroep neuropsychiatrische stoornissen heeft als doel, de oorzaak van hersenziekten te begrijpen en zo te komen tot nieuwe therapeutische strategieën. Het uitgangspunt is meestal het hersenweefsel van overleden donoren van de Nederlandse hersenbank.

De onderzoeksgroep richt zich op:

Andere hersenziekten

Tevens wordt onderzoek gedaan naar hersenontwikkeling en het effect van chemische stoffen hierop, veroudering, schizofrenie, Prader-Willi syndroom, narcolepsie, de ziekte van Huntington, Multiple Sclerose, hypertensie en diabetes.

Het onderzoek van prof. Swaab heeft te lijden onder de corona crisis.

Subsidies zijn weggevallen en zijn lezingen gaan niet door.

Maak hersenonderzoek mogelijk en ondersteun het werk van professor Dick Swaab.

Ondersteun hersenonderzoek voor een lang mentaal gezond leven!

Ja, ik word hersenvriend voor 25 euro per jaar en vul onderstaand formulier in:

Steun hersenonderzoek

Lees meer