Menu
Dick Swaab

Swaab Groep

Engelse vertaling van Dick Swaab’s ‘Ons creatieve brein’

Dick Swaab’s Ons creatieve brein is nu ook in het Engels beschikbaar in de vorm van een e-book. Het boek geeft een inkijk in hoe de interacties tussen de hersenen en onze omgeving ons tot mens maken.

Zo draagt onze omgeving niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van onze hersenen, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en de genezing hiervan. Uitingen van creativiteit, zoals muziek en beeldende kunst, blijken van therapeutische waarde te kunnen zijn bij hersenziekten. De ontwikkeling van onze hersenen heeft invloed op onze beroepskeuze, en onze beroepskeuze heeft een effect op de structuur en functie van onze hersenen. Deze en meer onderwerpen worden besproken in de succesvolle opvolger van Wij zijn ons brein.

Het e-book is verkrijgbaar via het internet.

 

 

 

Delen
Dick Swaab

Swaab Groep

De onderzoeksgroep neuropsychiatrische stoornissen heeft als doel, de oorzaak van hersenziekten te begrijpen en zo te komen tot nieuwe therapeutische strategieën. Het uitgangspunt is meestal het hersenweefsel van overleden donoren van de Nederlandse hersenbank.

De onderzoeksgroep richt zich op:

Andere hersenziekten

Tevens wordt onderzoek gedaan naar hersenontwikkeling en het effect van chemische stoffen hierop, veroudering, Schizofrenie, Prader-Willy syndroom, Narcolepsie, de ziekte van Huntington, MS, hypertensie en diabetes.

Lees meer