Steun ons werk
Decorative header background

Word hersenvriend

Prof. Dick Swaab: “Ons brein is vergelijkbaar met het heelal: we weten nog maar heel weinig van hoe het precies werkt. Pas als we weten hoe het brein normaal werkt, kunnen we begrijpen wat er bij hersenaandoeningen misgaat. De Stichting Vrienden van het Herseninstituut helpt de wetenschappers van het Herseninstituut met financiele middelen. Word voor 25 euro per jaar  Hersenvriend en steun baanbrekend hersenonderzoek. Hersenvrienden zijn onmisbaar! ”

 

Bij het Nederlands Herseninstituut doen ruim 150 onderzoekers baanbrekend hersenonderzoek om beter te begrijpen hoe het brein werkt. Voor hersenonderzoek is weinig geld beschikbaar vanuit de overheid. Onderzoekers zijn steeds meer tijd kwijt om beurzen aan te vragen, tijd die niet besteed kan worden aan onderzoek. De Stichting Vrienden van het Herseninstituut werft extra middelen voor het Herseninstituut. Uw donatie zorgt ervoor dat de onderzoekers van het Herseninstituut al hun denkkracht kunnen inzetten om de mysteries van het brein op te lossen. En om zo te werken aan oplossingen voor hersenaandoeningen.

Wat wij doen

Dankzij de steun van de Stichting Vrienden van het Herseninstituut kan het Herseninstituut onder andere onderzoek doen naar de rol van erfelijke aanleg in het verloop van hersenaandoeningen, hoe we de ziekte van Parkinson kunnen afremmen, waarom sommige mensen beter bestand zijn tegen de ziekte van Alzheimer en waarom sommige mensen de ziekte al vroeg krijgen. Ook werken we aan de ontwikkeling van een visuele prothese voor blinden. Met een actie van Ciham Fennich is €1534 opgehaald waarmee wij een speciale microscoop hebben kunnen aanschaffen. Ook doen wij onderzoek naar nystagmus, met als resultaat de ontdekking waar deze ziekte vandaan komt. Lees op de pagina Projecten meer over de onderzoeksprojecten die de Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt.

Hoe kunt u ons helpen?

U kunt de Stichting Vrienden van het Herseninstituut, en daarmee het werk van het Herseninstituut, op verschillende manieren steunen.

Word Hersenvriend

Met een donatie ondersteunt u het hersenonderzoek van het Herseninstituut. Vanaf €25 per jaar bent u vriend van het Nederlands Herseninstituut.

Neem de Stichting Vrienden van het Herseninstituut op in uw testament

De Belastingdienst heeft de Stichting Vrienden van het Herseninstituut aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat wij geen erfbelasting betalen over uw nalatenschap. U kunt op verschillende manieren aan ons nalaten.

Periodieke schenking

Met een periodieke schenking kunt u het onderzoek van het Nederlands Herseninstituut voor langere tijd steunen. U kunt de schenking volledig aftrekken voor de belasting. Uw voordeel kunt u hier berekenen: anbi gift. Om een periodieke schenking te doen vult u een Periodieke schenkingsovereenkomst  in.

Fonds op naam

Steunt u het Nederlands Herseninstituut met een fonds op naam, dan kunt u zelf bepalen op welke manier wij uw geld besteden. Het oprichten van een fonds op naam is mogelijk vanaf € 50.000. Op de pagina Fonds op naam vindt u meer informatie over de voordelen van deze vorm van schenking.

Statiegeld actie

Steun het Nederlands Herseninstituut met een statiegeld actie bij een supermarkt bij u in de buurt.

Steun ons werk

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt baanbrekend hersenonderzoek. U kunt ons daarbij helpen.

Steun ons werk