Menu

Vrienden

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt baanbrekend hersenonderzoek.

De vraag “Hoe werken onze hersenen?” is één van de grootste wetenschappelijke vraagstukken op dit moment. Alles wat wij als mens denken, doen en laten gebeurt door onze hersenen. Het Nederlands Herseninstituut doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de werking van dit orgaan dat zo ontzettend veel processen in ons lichaam aanstuurt.

Het onderzoek van het Nederlands Herseninstituut is baanbrekend en langzaam maar zeker ontrafelen wij het brein steeds verder: Hoe werken onze hersenen, welke afwijkingen kunnen optreden en wat is daarvan de oorzaak? En hoe kunnen we deze voorkomen of beter behandelen? Onze onderzoeksresultaten delen wij met academische ziekenhuizen en universiteiten en vaak werken wij voor onze onderzoeken ook samen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we steeds meer over onze hersenen en worden oorzaken van en oplossingen voor hersenziekten gevonden.

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt dit baanbrekende onderzoek. U kunt ons daarbij helpen. Iedere donatie is van harte welkom.

Steunen