fbpx
Menu

Over ons

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut is opgericht om meer baanbrekend onderzoek door het Nederlands Herseninstituut mogelijk te maken. De Stichting Vrienden is in 1986 opgericht door Prof. Dick Swaab. Doelstelling van de Stichting Vrienden van het Herseninstituut is het onderzoek van het Nederlands Herseninstituut en de Nederlandse Hersenbank te stimuleren door giften van particulieren en bedrijven.

De Stichting doet dit door:

– het financieel ondersteunen van het Nederlands Herseninstituut en de Nederlandse Hersenbank
– het financieel ondersteunen van onderzoeken, projecten en andere activiteiten op het gebied van hersenonderzoek in relatie tot het Nederlands Herseninstituut en de Nederlandse Hersenbank
– het stimuleren van donaties aan de stichting om haar doel te bereiken

anbi-logo

De Stichting vrienden van het Herseninstituut is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften voor u als donateur onder voorwaarden aftrekbaar zijn voor inkomstenbelasting. Daarnaast hoeft de Stichting geen schenkbelasting af te dragen over uw bijdrage. Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Vanaf die datum moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op een internetsite.

Stichting Vrienden van het Herseninstituut heeft deze informatie hier voor u gebundeld:

Stichting Vrienden van het Herseninstituut
Meibergdreef 47
1105 BA Amsterdam
Telefoon: (020) 566 5500
Email: [email protected]
Rekeningnummer: NL76 INGB 0002 1673 78

RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) 814186099