Steun ons werk
Decorative header background

Dick Swaab uitgenodigd om lid te worden van de Academia Europaea

31 augustus 2023

We feliciteren Dick Swaab met de uitnodiging om lid te worden van de Academia Europaea, in de sectie Fysiologie en Neurowetenschappen.

De Academia Europaea is opgericht in 1988 en is het Europese genootschap van wetenschappers die behoren tot de mondiale top. In de Academia Europaea zijn ruim tweeduizend topwetenschappers uit Europa verzameld over de hele breedte van de wetenschap. Jaarlijks worden de meest aansprekende internationale kandidaten uitgekozen.

Het doel van de Academia Europaea is het bevorderen en verspreiden van uitmuntendheid in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van geesteswetenschappen, recht, economische, sociale en politieke wetenschappen, wiskunde, geneeskunde, en alle takken van natuur- en technologische wetenschappen, overal ter wereld en ten behoeve van het algemeen belang. Daarnaast streeft ze naar de bevordering van het onderwijs voor het publiek van alle leeftijden in voornoemde onderwerpen in Europa.

De academie telt intussen meer dan 2000 leden uit 35 Europese en 8 andere landen. De academie mag meer dan 40 Nobelprijswinnaars tot zijn leden rekenen. Lidmaatschap kan enkel op invitatie verkregen worden, en wordt verleend na een peer-review-selectieprocedure.

Bekijk hier de website van Academia Europaea

Groep

Steun ons werk

De Stichting Vrienden van het Herseninstituut ondersteunt baanbrekend hersenonderzoek. U kunt ons daarbij helpen.

Steun ons werk