fbpx
Menu

Onderzoeksfaciliteiten

Naast de zeventien onderzoeksgroepen herbergt het Herseninstituut ook nog een aantal onderzoeksfaciliteiten. Hieronder volgt een overzicht.

Het slaaplab

Testpersoon in het slaaplab met een elektroden-cap op zijn hoofd. Het Slaaplab is de plek waar Eus van Someren (onderzoeksleider Slaap en Cognitie) en zijn team onderzoek doen naar slapeloosheid. ‘Slapeloosheid wordt vrijwel nergens anders zo uitgebreid onderzocht, met een combinatie van geavanceerde methoden.’
Lees verder ››

 

De Nederlandse hersenbank

De Nederlandse Hersenbank werd meer dan 30 jaar geleden, in 1985, opgericht door hersenonderzoeker Dick Swaab. “Waarom? Omdat alle beeldvormende technieken de kennis over het brein een boost geven, maar geen alternatief zijn voor onderzoek op humaan hersenweefsel”. Aldus professor Inge Huitinga, directeur van de Hersenbank.
Lees verder ››

Strooilicht Lab

Centraal thema van dit lab is het begrijpen hoe een signaal dat ons oog binnenkomt wordt omgezet in het beeld dat we zien. Hoe transparantie van biologische materialen tot stand komt, en hoe gebreken daarin gemeten en begrepen kunnen worden zijn onderzoeksvragen van dit lab.
Lees verder ››