Menu

Lohmann Groep

Het ontwikkelen van specifieke synaptische verbindingen tussen hersencellen is een fundamentele stap in de vroege ontwikkeling van het brein, maar het onderliggende mechanisme is grotendeels onbekend. Om te onderzoeken hoe zenuwcellen specifieke connecties creëren, maken we gebruik van microscopie met hoge resolutie en elektrofysiologie in vivo en in levende brein plakjes.

Ons doel is het identificeren van patronen in hersenactiviteit, calcium signalen, en moleculen die een rol spelen in de ontwikkeling van synapsen. We focussen op lokale regulatie van het volwassen worden van een synaps en de relatie met patronen van hersenactiviteit in de cel en het omliggende netwerk van cellen.

Publicaties

Lohmann Groep

Mariska van Lier, M Hadi Saiepour, Koen Kole, Juliette Cheyne, Nawal Zabouri, Thomas Blok, Yi Qin, Emma Ruimschotel, J Alexander Heimel, Christian Lohmann, Christiaan N Levelt Disruption of critical period plasticity in a mouse model of Neurofibromatosis type 1 The Journal of neuroscience : the official journal of the Society for Neuroscience 40 (2020) 5495-5509 Download

Alle publicaties

Vacatures


Geen vacatures beschikbaar
Bekijk alle vacatures

Contact